Over TEDx

TED is een wereldwijde organisatie van vrijwilligers en partners gericht op het verspreiden van waardevolle ideeën via TED talks. TEDx zijn onafhankelijke, lokale evenementen onder de licentie van TED. Er zijn TEDx events over de hele wereld, en nu ook in Gorinchem. Met de talks proberen de lokale gemeenschap te inspireren en te verbinden zonder een commercieel, politiek of religieus haakje. De onderwerpen van de talks lopen sterk uiteen en worden gezien als ‘de presentatie van je leven’. Het is (vaak) een eenmalige prestatie, die maximaal 18 minuten duurt. De talks worden vastgelegd op video en verspreid via de internationale TED communicatiekanalen. Daarom zijn veel van de talks in het Engels. Het is een geweldige kans voor een spreker om haar of zijn idee te delen met een internationaal miljoenenpubliek, en voor de bezoeker om onderdeel te worden van een wereldwijde beweging die openstaat voor nieuwe ideeën en inspiratie. 

Meedoen? Houd onze social media kanalen in de gaten om op de hoogte te blijven.

Over TED

TED is een nonprofit organisatie gericht op Ideas Worth Spreading. Het is gestart als een vierdaagse conferentie in Californië, meer dan 30 jaar geleden. Inmiddels ondersteunt TED verschillende initiatieven om nog steeds dezelfde inspirerende ideeën te verspreiden. Jaarlijks vinden er twee TED Conferences plaats waar ’s werelds grootste denkers en doeners samenkomen en een talk van maximaal 18 minuten mogen houden. Deze talks zijn te vinden op TED.com. Op het podium stonden onder andere Bill Gates, Jane Goodall, Elizabeth Gilbert, Sir Richard Branson, Nandan Nilekani, Philippe Starck, Ngozi Okonjo-Iweala, Sal Khan en Daniel Kahneman.

De jaarlijkse TED Conference vindt plaats in Vancouver, British Columbia. Andere TED initiatieven zijn TED.com met alle TED Talks.;TED Translators, een dienst vanuit vrijwilligers voor vertalingen, ondertitels, transcripten van de Talks; en het onderwijsprogramma TED-Ed. The Audacious Project is een initiatief dat samenwerking stimuleert om ideeën met heel veel potentie te ondersteunen om op grote schaal het verschil te kunnen maken. TEDx is de ondersteuning van individuen en groepen die lokaal een TED-stijl event willen opzetten; en het TED Fellows programma helpt innovaties wereldwijd om de impact te vergroten van hun projecten en activiteiten.

Volg TED op Twitter http://twitter.com/TEDTalks, of Facebook http://www.facebook.com/TED.