Sprekers 2019

Hieronder een overzicht van de sprekers. Vanwege het internationale karakter van TEDx-evenementen zullen de meeste talks in het Engels zijn.

Fred Vahlkamp

Fred Vahlkamp

Fred Vahlkamp – pionier én ondernemer – komt spreken over hoe hij zorg en maatschappij op een succesvolle manier heeft weten te integreren. Als pionier in het zorgdomein vertelt Fred een open en eerlijk verhaal. Hij laat zien hoe hij de randen van de mogelijkheden opzoekt en welke problemen daarbij zijn pad kruisen.

Esther Wienese

Esther Wienese

Rotterdam heeft de meeste platte daken van Nederland; onder andere door de wederopbouw na het bombardement op 14 mei 1940. 18 miljoen vierkante meter plat dak, waarvan 1 miljoen in het centrum, ligt smachtend te wachten op invulling. De Rotterdamse schrijver, spreker en gids Esther Wienese, verdiept zich sinds 2016 in de wereld van de Rotterdamse daken.

Foto: Marieke Oderkerken

Lisanne Addink-Dölle

Lisanne Addink-Dölle

Lisanne is oprichter en mede-eigenaar van VerdraaidGoed, LoopedGoods, Beat the Bag, Coffee Based en De Gespreide Herberg. Ze vertelt de wereld over afval-innovatie-kansen, creëert samenwerkingsverbanden en initieert circulaire spin-off bedrijven. Ze is het gezicht van de ondernemingen en bepaalt veelal de strategische koers.

Esmay Usmany

Esmay Usmany

Esmay Usmany (finalist Utrechts kleinkunstfestival 2015) studeerde in 2006 af aan het Utrechts Conservatorium. Ze is werkzaam als professioneel zangeres. Daarnaast runt ze een eigen zanglespraktijk in Utrecht. 
Ze werd door leukedingendoen.nl verkozen tot leukste ondernemer van Utrecht 2014.

Pieterjan van Wijngaarden

Pieterjan van Wijngaarden

Pieterjan van Wijngaarden stuurt de netwerkgebaseerde organisatie Kessels & Smit mede aan en werkte anderhalf jaar lang samen met zo’n 50 andere mensen aan het boek Ondernemen als way of life: 3 kernvragen om iets moois te maken van je werkende leven. Hij ontdekte de kracht van een community en zet die op verschillende manieren in.

Fred Delfgaauw

Fred Delfgaauw

Fred is theatermaker en cultureel ondernemer. Hij maakte naam als stemacteur en ontwikkelt zijn eigen voorstellingen in binnen- en buitenland. In 1998 opende hij theater Peeriscoop, dat na 20 jaar zonder subsidie, nog altijd succesvol is. In zijn voorstellingen maakt hij veel gebruik van poppen, en tijdens TEDxGorinchem laat hij zien waarom een pop geloofwaardiger is dan een mens.